dimecres, 11 de febrer del 2015

A la cerca de la llum zodiacal


La llum zodiacal, en companyia de Venus i Mart. Al fons, el Canigó nevat

Hi ha vegades que passar fred, gana i patir unes quantes relliscades té premi. I això es el que ens vàrem trobar fa uns dies, des del cim de les Salines, un lloc que si tens la sort d'enganxar una nit ben fosca, pots gaudir d'un cel privilegiat.

Aquesta vegada no vàrem poder arribar còmodament fins al cim en cotxe... així que va tocar fer els últims quilòmetres a peu i a pas lleuger, ja que la posta de sol se'ns venia a sobre ràpidament. Però un cop va ser fosc, va aparèixer davant nostre una llum zodiacal espectacular, més brillant que la Vía Làctia. Venus i Mart també eren ben visibles, lògicament en el mateix pla de la llum zodiacal. Tot plegat amb el teló de fons del Canigó ben nevat, que acabava de donar grandiositat a l'escena.

Una vegada acabada la sessió, i en part una mica vençuts per la fred, tocava començar la baixada, que va anar acompanyada d'unes quantes relliscades. Però amb la satisfacció d'haver vist un fenomen cada vedada més difícil de veure per la gran quantitat de llum artificial que emetem cap al cel.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Y cuál es la orientación para ver la luz zodiacal? Gracias
Saludos

Eduard Marquès ha dit...

Estava mirant la linea de l,horitzó i sembla estrany que tot i està orientada cap a la zona més despoblada de catalunya tingui tanta CL. Una vetllada memorable :-)

Màrius ha dit...

Fatàstic!
Una foto magnífica, una gran feina, ha pagat la pena l'esforç i moltes gràcies per compartir-la

Miquel Jover ha dit...

Anonimo, tienes que mirar en direccion a la puesta de sol, a partir de que el cielo sea completamente oscuro y durante un par de horas mas o menos. Ahora es facil saber donde hay que mirar, ya que venus marca la direccion (en la foto es la "estrella" más brillante). Un saludo!

Miquel Jover ha dit...

Doncs si Eduard, deu n'hi do la contaminació que hi ha, tot i que el processat també pot haver ajudat a accentuar-la. Salut!

Miquel Jover ha dit...

Gràcies Màrius, l'esforç va valer la pena. Ara a esperar que torni a fer una nit digne per repetir.

Anònim ha dit...

Muchas gracias Miquel
Tu esfuerzo montés y foto,
por supuesto, es excelente
Un placer

Josep Balaguer (Pepet) ha dit...

Bona cacera, com bé dius d'aquells dies que segur que te n'oblides del fred i les relliscades ;-)

Miquel Jover ha dit...

Doncs si Josep, hi havia estones que vaig passar molt fred, pero en fer unes quantes fotos i veure el resultat en part se'm passava... ja ho diuen, que el fred és psicològic! Salut!

Juliana ha dit...

Чудова фотографія! які зорі! я готова загадувати бажання!)))))

xoxo, Juliana | PJ’ Happies :)