dilluns, 15 de juliol de 2013

De vegades val la pena passar una mala nit

La Lluna i l'escorpí sobre les Medes
Canon EOS 5D, Yashica ML 28 mm f/2.8
20'', f/2.8, ISO 800

Avui us mostro una foto que vaig fer l'any passat al Montgrí, d'un lloc que segur tots coneixeu bé. És una d'aquelles imatges que no buscava fer, sinò que va ser més aviat fruit de la casualitat. Ja l'havia mostrat en el seu moment, però la versió d'avui és fruit d'un processat més elaborat, que m'agrada més respecte la primera versió. Per veure la imatge, millor cliqueu-hi a sobre i tot seguit F11.

Està feta la nit abans del trànsit de Venus sobre el Sol; com que per veure'l havia d'estar al lloc a primera hora del matí, i no volia adormir-me i fer tard a un fenòmen que no es tornarà a repetir fins l'any 2115, vaig escollir passar la nit al mateix lloc. Durant tot el dia s'havia anat formant una calitja força densa prop de l'horitzó, de manera que quan va sortir la lluna vaig poder gaudir d'una llum molt bonica. Cosa que no hagués tingut si hagués decidit passar la nit a casa, per tant l'incomoditat de suportar tots els mosquits que em van atacar aquella nit, va valer molt la pena.

Per contra, em vaig endur una sorpresa molt desagradable a l'arribar a casa i veure que la majoria de fotos havien quedat subexposades, tot i que jo les veia perfectes al camp. Des de llavors, a l'hora de fer nocturnes sempre ajusto la brillantor de la pantalla de la càmera al mínim!

2 comentaris:

Sussss ha dit...

Donçs ja estàs fent una entrada explicant el processat, a mi em va passar el mateix amb una sortida de lluna a la Mar Menuda i els raws segueixen guardats a l'espera de treure'ls suc.

Sussss ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.