dimarts, 31 de juliol del 2018

L'eclipsi del segle des del castell de Mur


Canon EOS 6D, Canon EF 70-300/4-5.6 USM @70mm, ISO 3200, F/4, composició de 8 fotografies de 10'' (7 per al cel i 1 per al terra) unides amb Photoshop mantenint les proporcions reals del paisatge i la lluna.

Durant la darrera setmana tots els mitjans de comunicació s'han fet ressò d'un eclipsi de lluna, el més llarg del que portem de segle. La veritat es que portava uns quants mesos planificant com fotografiar-lo, ja que a més de produir-se el mateix dia de l'oposició de Mart (amb qui compartiria un racó al cel), des del nostre país la lluna ja sortiria eclipsada, amb totes les possibilitats fotogràfiques que això m'oferia. 

Finalment el lloc escollit va ser la zona del castell de Mur, una zona amb cel fosc i un parell de castells força interessants. Però, per moltes hores que un dediqui a la planificació, les condicions meteorològiques no es poden controlar, i aquesta vegada va tocar una de les pitjors combinacions possibles: núvols abundants, temperatures molt elevades (o sigui, més soroll a les imatges) i molta humitat que dispersava la contaminació lluminosa. 

Però quan semblava que no podria fer res de res, els núvols van escampar i tot i que la foto que tenia al cap ja no la vaig poder fer, si que vaig poder captar aquesta seqüència, just en el moment en què la lluna sortia de l'ombra de la Terra i augmentava progressivament la seva brillantor.

4 comentaris:

Jordi Güell ha dit...

Magnífica la sèrie.

Com be dius els mitjans de comunicació magnifiquen qualsevol fenomen i l’eclipse no en va ser excepció.
M’agrada la imatge que has compartit, integrant la lluna al seu entorn.

A veure si el gener tenim mes sort.

Miquel Jover ha dit...

Moltes gràcies Jordi, me n'alegro que t'agradi. Amb les condicions que hi havia, n'estic força satisfet del resultat.

A veure si al gener fa un d'aquells cels tan nets... no crec que ens n'oblidem, els mitjans de comunicació ja s'encarregaran de recordar-nos-ho :-)

Eduard Marquès ha dit...

Molt guapa Miquel. Vist el que hi va haver pots estar mooolt satisfet, ja la voldria jo per mi. De fet me'n alegro molt de la teva captura perquè valoro molttot el treball de planificació. Una abraçada

Miquel Jover ha dit...

Merci Eduard, sembla que vaig tenir sort amb la localització, però això és com una loteria, només que els núvols haguéssin marxat una mica més tard, la sessió hagués estat un desastre. De fet, la localització de la primera imatge va ser força improvitzada ;-) Una abraçada!