divendres, 2 d’agost del 2013

A la recerca dels cels robats

Albada galàctica
Canon EOS 5D, Samyang 14 mm f:2.8, trípode
30'', f/2.8, ISO 1600

Feia temps que volia fer una escapada nocturna a algunes cales de la Costa Brava a les que tenia l'ull posat. L'orientació de la línia de mar en aquesta zona, amb absència de llum artificial cap al sud-est, facilita poder veure (i fotografiar) la Vía Làctia sortint sobre el mar. Una imatge que devia ser completament normal, fins i tot des de Barcelona, abans que la mania d'il·luminar-ho tot podrís de llum els nostres cels.

Fa un parell de dies, després d'una tarda mig ennuvolada que no prometia gaire res, vaig sortir amb el temps just cap a la zona de Palamós a provar sort. Una tempesta recent havia deixat el cel més net del que és normal a l'estiu. I per acabar-ho d'arrodonir, la lluna no sortiria fins a altes hores de la matinada: calia provar sort!

L'embarcador de Cala del Cap de Planes de nit
Canon EOS 5D, Samyang 14 mm f:2.8, trípode
30'', f/2.8, ISO 1600

El resultat final, després d'estar una llarga estona gaudint de l'única companyia de la remor del mar (vaig sopar a casa a quarts de quatre de la matinada...), em va deixar força satisfet. Ara, toca a esperar la propera ocasió favorable per tornar-hi.


Traces estel·lars a Cala Canyers
Canon EOS 5D, Tamron 17-35 mm f:2.8-4 a 18mm, trípode, cable disparador
245'', f/2.8, ISO 1600