dilluns, 26 de febrer del 2018

La torre on no es fa mai de nit

Canon EOS 6D, Tamron 15-30 mm f/2.8 @ 15 mm, ISO 800, F2.8. Fusió de 4 imatges per conservar el detall a les zones més il·luminades.

Aquesta antiga masia es troba a tocar de Barcelona, i la seva torre ens parla d'un temps en què era necessari protegir-se dels perills que venien de mar. Antigament el paisatge vist des d'aquí devia ser preciós, i el cel nocturn ple d'estels; en canvi, ara la baixa vall del Llobregat es troba envaïda per autopistes, vies de tren i polígons industrials, i de nit costa molt veure algun estel.

 Canon EOS 6D, Tamron 15-30 mm f/2.8 @ 15 mm, ISO 800, F2.8, 10''

4 comentaris:

Eduard Marquès ha dit...

Ets molt valent, en un lloc tant urbà caçant cels nocturns. Ben fet, que res ens faci queda al sofà de casa. Una abraçada P.d.: aquesta tarda Cap de Ras estava preciós ;-)

Miquel Jover ha dit...

Merci Eduard. Un lloc tan periurbà té els seus problemes, al cap d'un minut d'arribar, es va presentar un grup de 10-12 adolescents tabarnesos amb mala pinta, que es van ficar dins les ruines... fins i tot vaig pensar de marxar :-(

Anònim ha dit...

:Quién lo diría...Antaño oteando el horizonte lejano y hoy olvidada entre tanta contaminación...incluso lumínica. Qué crueles son algunos habitantes vecinos de Tabarnia
)Qué se va a hacer...¿? Armarse de ´tirabolas y a romper farolas.
Cosas del futuro mal entendido

Miquel Jover ha dit...

Hola Anònim (ya que no dejas ningún nombre con el que dirigirme a ti), no se trata de ir a romper farolas, se trata de que el alumbrado público sea más eficiente, para no despilfarrar energía que se desperdicia inútilmente hacia el cielo. Un despilfarro que, por cierto, pagamos entre todos, tú incluido. Y de paso, pues que nos deje ver un poco más las estrellas.

Por otra parte, se ha visto que el exceso de luz nocturna (y te aseguro que en este lugar hay un exceso de luz mal dirigida) tiene efectos negativos sobre la salud humana, además de sobre otras muchas especies animales. Ya ves que esto de la contaminación luminosa no es un capricho de los fotógrafos o astrónomos, sino un problema real.

Un saludo!