dissabte, 5 de gener del 2019

Boires nocturnes


Fa força dies que tenim a sobre un potent anticicló, i una de les conseqüències és la presència de boires persistents al pla de Lleida i altres valls interiors, com la Conca de Tremp. Tot i que no veure el sol durant força dies seguits pot arribar a ser força molest, la veritat és que fotogràficament aquestes boires donen molt de joc, doncs les muntanyes elevades generalment no es veuen afectades.

Les imatges d'avui, són la combinació de diverses fotografies; en el cas de la primera es tracta de 4 fotos, combinades per preservar el detall a les zones més il·luminades, ja que a ISO 6400 i 30'' d'exposició, aquestes zones quedaven del tot cremades. La segona imatge és el resultat de 13 fotografies per al paisatge per reduïr el soroll i perservar les zones de llums, més una altra foto per al cel utilitzant un filtre Tiffen. Aquest filtre realça els estels més brillants i en preserva el color, ajudant a fer més reconeixibles les constel·lacions.

4 comentaris:

Eduard Marquès ha dit...

Quina meravella, Miquel. Un dia m'has de fer un curset per mirar de domar les llums de terra. Aquest filtre no està gens malament!!!

Miquel Jover ha dit...

Quedem quan vulguis un matí o una tarda sencera i t'ensenyo les dues maneres de fer-ho, amb HDR "normal" i amb la fusió de capes.

El filtre, si te'l vols mirar, és el Tiffen Double Fog 3. En el meu cas en tinc un de quadrat (el tamron 15-30 no admet filtres de rosca), però la veritat és que és un conyàs estar-lo aguantant tota l'estona a mà, a part que es colen llums paràsities a la mínima.

Fran ha dit...

Guapes, guapes les dues! Sempre millor cuadrat Miquel, al menys a mi m'agraden més. Jo li foto un portafiltres i ho tapo amb una goma de roba negre per les cantonades i així no m'entren gaires llums paràssites d'aquestes, però poder és una sol.lució una mica "cutre", ja, jaaa, jaaaa!
Espectaculars fotos company!

Miquel Jover ha dit...

Moltes gràcies Francesc, me n'alegro que t'agradin. Ara amb un amic que té una impressora 3D estem mirant de fer un muntatge per al filtre, crec que aviat serà molt més còmode de fer servir. Salut!