diumenge, 19 de setembre de 2010

Algunes fotografies nocturnes de Sant Vicenç d'Esclet

Esclet és un dels molts veinats repartits per la plana de la Selva, que es troba entremig de les poblacions de Cassà de la Selva, Llagostera i Caldes de Malavella. Està format per tot un seguit de masies disperses, juntament amb l'ermita de Sant Vicenç, que centra tot el conjunt.

En aquesta ermita hi havia anat força vegades durant el dia, però encara no coneixia quin aspecte tenia de nit. Diumenge passat, aprofitant que tornava cap a casa força tard, vaig decidir apropar-m'hi per fer algunes fotografies nocturnes, amb l'ermita com a primer pla i la via làctia de fons.

En aquest lloc, la manca d'urbanitzacions properes permet observar un cel nocturn encara prou decent, i en una nit qualsevol d'estiu sense lluna ni núvols, a ull nu hi podem veure fàcilment la Via Làctia.


Canon EOS 5D, Tokina 11-16, 16 mm, F2.8, 30'', ISO1600

L'aparició d'alguns núvols a mesura que avançava la nit i la proximitat de la ciutat de Girona va deslluir la vista de la regió de Cygnus.

Canon EOS 5D, Tokina 11-16 2.8, 16 mm, F2.8, 30'', ISO1600

Vista de la constel·lacio de Cassiopea, amb nombrosos cúmuls oberts, incloent el cúmul doble de Perseu, així com algun núvol que començada a fer acte de presència...

Canon EOS 5D, EF 50mm 1.8, F1.8, 10'', ISO1600

Finalment, l'aparició de la boira va fer que aconseguir fotos mínimament decents fos una tasca impossible, o sigui que va tocar recollir el material i marxar cap a casa.

2 comentaris:

Sussss ha dit...

Carai carai, no sé qui ets però has fet una primera entrada espectacular, i tens una llista de blogs que coneixo una mica... :-)

Alytes ha dit...

Hola Suss, crec que no ens coneixem personalment, pero soc un dels que va seguint regularment el teu blog. En aquest, de moment encara no hi ha gaire res, però ja s’anirà omplint…

Merci per comentar!