diumenge, 27 de març del 2011

Homer Simpson dirigeix des d'avui les operacions de reparació de la central nuclear de Fukushima

En un comunicat emès aquesta mateixa tarda, portaveus de l'empresa propietària de la central nuclear de Fukushima han dit que Homer Simpson ha passat a assumir la direcció de les operacions de reparació de la central.

Les autoritats han destacat la "gran i dilatada experiència" d'aquest personatge en assumptes de tot tipus relacionats amb centrals nuclears, per la qual cosa han volgut transmetre un missatge tranquilitzador a tota la població.

A les preguntes, fetes pels periodistes, sobre si amb aquest canvi de direcció s'acabaria amb les fuites de radiació detectades des de fa més de deu dies, els mateixos portaveus han dit que la situació continuaria exactament igual que ara, però almenys es tindria un personatge carismàtic a la direcció de les operacions.

Ironies a banda sobre la delicada situació que es viu aquests dies a la central nuclear de Fukushima, si és que s'en poden fer i sense ànims de ferir cap sensibilitat, la successió de notícies que van apareixent als mitjans de comunicació no és, de cap manera, gens tranquilitzadora. Vagi per endavant que jo no soc cap expert en temes de seguretat nuclear i que segur que tots els tècnics que treballen per estabilitzar la situació de la central estan d'allò més ben qualificats.

Pero ara fa una estona m'he assebentat que l'empresa responsable de la central ha admès un error de càlcul en els nivells de radiació que hi ha en un dels reactors. Recordem que en un principi s'havia dit que aquesta radiació era 10 milions de vegades superior al normal. Ara es veu que no, que ja podem respirar tranquils perquè "només" és 100.000 vegades superior al nivell normal. De mentres, algunes partícules radioactives procedents de Fukushima ja han arribat a Europa (per sort poques, sembla ser).

Si no són capaços de fer un càlcul correctament (i assegurar-se que és correcte abans de donar-lo a conèixer), com volen que ens creguem que son capaços d'estabilitzar la situació d'un reactor nuclear on no s'hi poden ni acostar i d'on encara en surt un fum que no saben d'on prové? Ens podem creure els seus arguments, repetits una vegada rere una altra, que no hi ha cap risc per a la població i que les centrals nuclears són segures?

1 comentari:

Erna Ehlert ha dit...

Es triste, pero los veo incapaces.