dijous, 3 de març de 2011

Marxo, a on?

A partir de demà divendres estaré un parell de setmanes fora del nostre país. Durant aquest temps miraré de deixar algunes entrades programades, o no, depèn del temps que tingui. Si voleu hi podeu deixar algun comentari, però evidentment no els podré contestar fins a la tornada.

Ara bé, seguint la costum d'altres blogs, us proposo una endevinalla: a quin país m'en vaig? Us en dono algunes pistes:

- És un dels més grans del continent on es troba.

- Ha estat notícia durant les últimes setmanes, si bé no d'una manera tant notable i continuada com d'altres.

- La primera lletra del seu nom és la mateixa que la del continent on es troba, que la de la seva capital, que la de dos dels seus massissos muntanyosos més elevats i que la del nom del seu actual president. Aquesta última pista potser ja no serà vàlida a la meva tornada, qui sap (aqui us ho he deixat fàcil, eh?).

- A la major part del seu territori es pot gaudir d'uns cels nocturns molt lliures de contaminació lluminosa, per la qual cosa és ideal per practicar l'astronomia i la fotografia de paisatge astronòmic. I de nit , almenys a la seva part més meridional, es pot arribar a observar l'estrella més propera al nostre Sistema Solar.

- I la ciutat més propera del lloc on vaig és una ciutat militar, per tant no espereu fotos d'ella (però si del que hi ha a les seves rodalies). Quina és aquesta ciutat i què és això que hi ha al seu voltant?

2 comentaris:

Sussss ha dit...

A Algèria!!!
Africa, Atlas, Abdelaziz Buterflika... però la ciutat militar ni idea.
Porta'm una mica de sorra del desert, :-)

Màrius Domingo de Pedro ha dit...

Moltes gràcies per la pota de cavall!
Ja explicaràs el viatge i ensenyaràs fotos a la tornada, no?