dilluns, 14 de novembre del 2011

La bruguerola en detall

 Aquesta és la bruguerola (Calluna vulgaris)

Avui al matí m'he acostat un parell d'hores a unes brolles que hi ha entre Cassà de la Selva i Caldes de Malavella, aprofitant que tenia unes hores mortes abans d'una reunió. Fa un parell de setmanes recordava que la bruguerola tot just havia començat la seva florida de tardor (una de les poques plantes que podem observar en flor en aquesta època), per tant volia mirar de fotografiar-la en el seu millor moment, abans que no s'assequessin les flors.

I aquí en teniu el resultat. Aquesta vegada no he utilitzat un objectiu macro, sinò un vell objectiu manual acoplat a uns tubs d'extensió, tot plegat dona uns resultats prou dignes. Això si, he hagut d'utilitzar el flaix, la llum que hi havia no era pas la millor.

 El mateix brot de dalt, més en detall... Per molt que em miro les plantes, elles sempre em sorprenen amb algun petit detall que no havia vist abans.

Aquí, des d'una altra perspectiva

2 comentaris:

Lamare ha dit...

Que boniques!!!
Tant petitones i quan t'hi apropes descobreixes la meravella de la natura en mil detalls...
Fa uns dies en vaig comprar una, no la coneixia i he buscat informació.
No sé si viurà en un pis, llàstima; faré tot el possible.
Si hi ha alguna recomanació....

Miquel Jover ha dit...

En un pis si que et podrà viure, només has de prendre la precaució de posar-la en un lloc més aviat fresc, i que li toqui la llum. I sobretot, regar-la amb aigua que no tingui calç.

Sort!!