dilluns, 8 de juliol del 2013

La Vía Làctia des de Cassà de la Selva

 Canon EOS 5D, Samyang 14 mm f2.8
30'',  f/2.8, ISO 1600

Ja feia temps que em rondava pel cap fotografiar la Vía Làctia des de casa, per comprovar fins a quin punt fer aquest tipus de fotografia és possible sense haver d'anar al Pirineu. En general, les condicions meteorològiques que es donen a terra baixa a l'estiu no són les més favorables, ja que la calitja dispersa la llum dels pobles propers, fent que sigui difícil obtenir un resultat més o menys decent.

Per fi, fa un parell de nits es van donar les condicions que buscava, amb una atmosfera molt transparent, sense lluna i ni un sol núvol. El resultat, tot i no ser el mateix que hauria obtingut des d'alguna zona amb el cel molt més fosc, em va deixar força satisfet. Tant de bo que vinguin més nits com aquesta.

Per cert, us recomano que per veure millor les imatges, cliqueu a sobre i cliqueu F11.

Canon EOS 5D, Samyang 14 mm f2.8
30'',  f/2.8, ISO 1600

2 comentaris:

Jordi Amela ha dit...

Has pogut resoldre correctament les imatges amb unes condicions molt complicades. Es una llàstima la quantitat de llum artificial que tenim en el nostre país.
Salut!

Miquel Jover ha dit...

Hola Jordi, efectivament és una llàstima aquest malgastament de llum. Tant de bo algun dia canvii, pero crec que serà difícil... Salut!