divendres, 9 d’agost de 2013

Els arcs de la nit a Canyet

Els arcs de la nit
Canon EOS 5D, Samyang 14 mm f:2.8, trípode
30'', f/2.8, ISO 1600 + ajustos bàsics en Lightroom

Avui us presento una imatge ben fresca, d'ahir mateix, aprofitant que una tempesta de tarda va deixar ben neta l'atmosfera. Està feta sobre els esculls de Canyet, entre Tossa i Sant Feliu de Guíxols, en un indret ben conegut i fotografiat. Pero fotografies nocturnes on es veiés la Vía Làctia sortint per darrere dels esculls, jo no n'havia vista cap, tot i que segur que n'hi ha alguna.

La questió és que aquesta fotografia la tenia al cap des de feia molts mesos, pero no és fins ara que s'han ajuntat tots els factors que necessitava per poder-la fer: la Vía Làctia en la posició justa, l'atmosfera ben neta i transparent, absència de lluna i també de núvols, i sobretot, temps disponible per poder sortir.

A més, el lloc des d'on l'he feta també té les seves limitacions de composició: per moure's només hi ha una amplada d'un metre i mig, i a banda i banda hi ha un precipici de prop de 20 metres. La cosa té la seva part d'emoció per algú com jo, que té vertígen. I des del mirador que hi ha uns metres cap al sud, tot i tenir una millor perspectiva dels esculls, es veuen massa la multitud d'embarcacions que hi ha a l'entrada de la cala.

Els esculls i els arbres del primer pla estan il·luminats pels focus de la urbanització del costat. De fet, he hagut de rebaixar la llum d'aquesta part de la foto en el processat, ja que a la foto original apareixien gairebé cremats.

Esperant la nit a Canyet
Canon EOS 5D, Tamron 17-35 mm f:2.8-4 a 17 mm, trípode
10'', f/8, ISO 100

Com sempre, us recomano que cliqueu sobre la foto i tot seguit premeu F11 per a veure-la a més qualitat.

2 comentaris:

Rocío ha dit...

Miquel es preciosa! Enhorabuena. Un día tienes que enseñarme a hacer eso con la cámara ;)

Alytes ha dit...

Gracias Rocío, quando quieras me subo para barbastro con la cámara y hacemos una sesion de nocturnas. Un saludo!