dimecres, 22 de setembre del 2010

Esclet de dia

Uns dies abans de fer les fotos de l'anterior entrada, em vaig acostar de bon matí a Esclet per mirar de fer algunes fotografies d'insectes. En aquest indret hi ha una bona diversitat d'hàbitats (rouredes de plana, pinedes, bardisses, camps de conreu i fins i tot un petit prat de dall), cosa que al seu torn afavoreix la diversitat d'insectes.

Sortida del sol a Esclet, amb l'ermita a la part esquerra de la imatge.

Canon EOS 5D, Yashica ML 28 mm 2.8, F8, 1/125'', ISO100

Amb la rosada i les (relativament) baixes temperatures del matí, els odonats estaven ben tranquils, cosa que em va permetre acostar-m'hi tot el que vaig voler.

Canon EOS 5D, EF100 mm 2.8 Macro, F2.8, 1/800'', ISO100; sense flaix

Canon EOS 5D, EF100 mm 2.8 Macro, F5, 1/125'', ISO100; sense flaix

També altres insectes em van permetre uns acostaments impensables en altres hores del dia... en aquest cas no el saltamartí (que estava ben mort i poc que podia fugir) però el petit passatger que té a sobre estava ben viu.

Canon EOS 5D, EF 100 mm 2.8 Macro, F11, 1/200'', ISO640; amb flaix

3 comentaris:

Sussss ha dit...

Es curiós que la femella aquesta estigui dalt de tot de la branca. Jo me les trobo a la part baixa, amagadetes, per passar millor la nit sense perills predadors. Segur que per Esclet no hi ha gaires...

Miquel Jover ha dit...

Realment, la femella estava molt propera al terra, en un petit rebrot d’arç blanc, tot i que a la foto sembla que estigui força amunt. Vaig haver d’obrir al màxim les potes del trespeus per fer que sortis el cel com a fons…

El que és curiós que que vaig tornar-hi al matí del dia següent a la mateixa hora, i tot i buscar-les durant una bona estona, no en vaig trobar ni una.

Sussss ha dit...

Ai noi, jo tenia dotzenes i dotzenes l'any passat a un camp prop de casa, i aquest any el dia que més he vist han estat quatre o cinc. Sort que vaig trobar un camp "alternatiu" i em vaig posar les botes... :-)