diumenge, 5 de desembre del 2010

Cicle de sortides botàniques i naturalistes a Pineda

A partir d'aquest mes de desembre, i fins al febrer, es farà un cicle de sortides a diferents espais naturals de l'Alt Maresme. L'objectiu d'aquestes excursions es visitar els indrets que tenim més propers (als quals sovint no donem la importància que es mereixen) i, sobretot, posar de relleu els seus valors naturals i culturals.

Com que un servidor es dedica a la botànica, l'enfocament d'aquestes sortides serà bàsicament botànic, si bé també es comentarà qualsevol altre aspecte que pugui ser interessant de comentar (fauna, patrimoni arquitectònic, història, etc.), doncs alguns dels espais a visitar tenen importància per a la reproducció d'aus o amfibis.

(Cliqueu a la imatge per a veure-la en una mida millor)

Com que no és la intenció de les sortides destorbar la fauna ni causar destrosses a la vegetació, hi haurà un límit de plaçes; d'aquesta manera també es facilitarà la tasca de donar les explicacions.

El preu de cada sortida és de 10 euros, i per als menors de 16 anys que vinguin acompanyats per algun adult, zero euros. A més, també s'entregarà un petit dossier de camp, amb la descripció de l'itinerari i les espècies vegetals més comunes que es vegin durant l'excursió.


(Cliqueu a la imatge per veure bé el cartell)

La primera sortida serà el dia 19 de desembre: aquell dia visitarem (si el temps ens ho permet) el sot del Salt, que no és res més que la capçalera de la riera de Pineda. Aquest torrent, gairebé miraculosament, s'ha salvat de la urbanització salvatge que ja ha arrasat tants d'altres espais al Maresme.

Al llarg del recorregut podrem veure boscos de ribera ben conservats, amb espècies com el vern, l'avellaner o el cirerer de bosc, així com una gran quantitat de falgueres i molses. També comentarem la importància ecològica del bosc de ribera, i el paper que juga en la prevenció de les rierades*.

Evidentment, hi sou tots convidats!

*(que no riuades, ja que al Maresme, a banda de la Tordera, no tenim pas rius!)

2 comentaris:

Sussss ha dit...

Mmmm, molt interessants aquestes sortides. Al Sot de Salt ja hi he estat, pero t'asseguro que a la primera del gener que no em coincideixi amb extraescolars infantils venim.
Per cert, quanta aigua baixa a la foto del Sot! Jo vaig anar que ni baixava un rajolí...

Miquel Jover ha dit...

Fantàstic doncs, ens veiem en alguna sortida!

Aquell dia vaig tenir la sort d'anar-hi després d'unes pluges ben fortes, ara ja fa una bona colla d'anys... aviam com estarà ara, suposo que amb força menys aigua. Tant de bo que plogui fort!!