dilluns, 17 de gener del 2011

Aquest cap de setmana, hi ha un taller molt interessant de fotografia de Paisatge Astronòmic

Si qualsevol dia sortim al carrer i preguntem a la gent què entén per fotografia de paisatge, de ben segur que a la majoria de gent (si no a tota) li vindràn al cap les típiques imatges de postes de sol, valls impressionants gairebé verges, o escenes de l'alta muntanya, amb cims nevats i llacs. 

Ara bé, també hi ha un altre tipus de paisatge, que a diferència del que podríem considerar "normal", té la particularitat que només el podem observar de nit. És el que podríem anomenar com a Paisatge Astronòmic (en majúscula, per què no?). Qui no recorda, o almenys n'ha sentit a parlar, aquelles històries dels nostres avis de cels completament plens d'estrelles?

Fotografiar aquests paisatges requereix d'una tècnica especial, amb uns temps d'exposició força més llargs dels que es fan servir en fotografia diürna (a banda d'altres consideracions, que per descomptat no diré ara). Però ens ho han d'haver explicat.

O sigui que, els qui vulgueu aprendre a fer aquest tipus de fotografies, no us perdeu el taller de Paisatge Astronòmic, que en Manel Sòria i en Jordi Busqué, uns autèntics mestres en aquest tipus de fotografia, han organitzat a Vacarisses per aquest cap de setmana. També us recomanaria que donéssiu una ullada als seus respectius blogs, on podreu comprovar l'altíssima qualitat dels seus treballs.

I val a dir que, si jo no hagués anat a la primera edició d'aquest taller i m'haguéssin "obert els ulls", mai de la vida estaria fent les fotografies nocturnes que penjo en aquest blog, per tant deixeu-me expressar des d'aqui el meu agraïment cap a ells.